Home » Krokante kip
krokante kip

Krokante kip

Krokante kip een heerlijke zelfgemaakte vervanging voor gewone kipfilet blokjes of kipschnitzels. Het is heel gemakkelijk om zelf krokante kip te maken, er zijn maar weinig ingrediënten voor nodig én het is zo klaar! Verder is dit bijgerecht goed te combineren met bijvoorbeeld rijst en groente, maar ook bij aardappeltjes, of gewoon als hapje met een dipsausje voor een feestelijke avond of verjaardag.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 kipfilets
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • Wat boter om mee te bakken

Begin met het snijden van de kipfilets in reepjes, je kunt zelf kiezen hoe groot je ze wil hebben. Zelf vind ik het lekker om reepjes te maken van ongeveer 1 cm breedte en 4 cm lengte, heerlijk voor een lekkere bite in je gerecht, maar niet té groot. Als je helemaal voor makkelijk wil gaan kan je er ook voor kiezen voorgesneden kipfilet te maken.

Wanneer je de kip in repen hebt gesneden pak je 2 diepe borden en een schaaltje waar je de gepaneerde kip in kan leggen. Breek de eieren in een van de borden stuk en roer het met een vork goed door elkaar. Doe het paneermeel en de komijnpoeder in het andere bord en meng ook dit goed. Pak daarna een voor een de kiprepen en haal ze eerst goed door het geklutste ei, zorg dat overal wat zit en wentel ze daarna door de paneermeel. Leg ze daarna in een schaal.

Als alle kiprepen gepaneerd zijn zet je een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klontje boter. Wacht tot de boter bruin geworden is en doe de kiprepen in de pan. Bak ze op hoog vuur goed bruin en keer regelmatig. Om ervoor te zorgen dat ze niet aanbakken kan je het beste halverwege nog een klontje boter in de pan doen. Het paneermeel neemt namelijk veel van de boter op, en zonder boter in de pan brandt de kip snel aan. Na ongeveer 10 – 12 minuten is de kip gaar. Eet smakelijk!

One Comment

  1. Abdoellah

    Geen zout.?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*