Home » Kipsaté
kipsate

Kipsaté

Met het lekkere weer wat voor vrijdag verwacht werd en een barbecue op de planning besloot ik zelf kip te marineren om kipsaté van te maken. Ik koos voor een zoete marinade, maar wel met een beetje pit. Heerlijk, en natuurlijk niet alleen lekker voor op de BBQ mét zelfgemaakte pindasaus maar ook gewoon met rijst en groente bijvoorbeeld. Lees hier hoe je het zelf kunt maken, begin wel liefst minimaal een halve dag van tevoren met het marineren van de kipstukjes, zodat de marinade goed in kan trekken.

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stokjes)

  • 12 satéprikkers
  • 3 kipfilets
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl chilipoeder

Begin met het snijden van de kipfilets in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Wanneer je alle kip in blokjes hebt gesneden pak je een afsluitbare schaal of bak, zodat je de kip met de marinade gemakkelijk in de koelkast kunt zetten. Doe in de schaal de honing, olijfolie, sojasaus, ketjap manis en chilipoeder en meng dit goed door elkaar. Voeg hierna de kipstukjes toe aan de marinade en roer hierna alles nog een keer goed door. Zet de schaal daarna afgedekt weg in de koelkast. Voor de beste opname van de marinade kan je na een paar uur de kipstukjes nog een keer goed doorroeren.

Leg de satéprikkers minimaal een kwartier (hoe langer hoe beter) voordat je begint met het rijgen van de satés in een bakje water. Dit zorgt ervoor dat de satéprikkers wat water opnemen en daardoor minder snel vlam vatten op de BBQ en zodat de kip na het braden makkelijker van de prikker af te halen is. Haal hierna de schaal met de kipstukjes uit de koelkast en rijg aan elke prikker 3 tot 4 stukjes kip. Leg de satéstokjes als je ze niet gelijk gaat gebruiken nog even terug in de koelkast.

Voor het braden leg je de kipsaté een voor een op een hete BBQ en bak je ze door ze regelmatig te keren in 8-10 minuten gaar. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*