Home » Recepten » Pasta met gegrilde groenten en kappertjesdressing
gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten en kappertjesdressing

Met deze gegrilde groenten kun je eindeloos variëren. Het liefst wel met groente die hun bite bewaren, maar ook met courgette zou je dit gerecht makkelijk kunnen maken. Door de langere oventijd worden de groente knapperig van buiten en zacht van binnen. De kappertjesdressing maakt de zoete groenten heerlijk fris en een tikkeltje zuur. Een heerlijke combinatie bij pasta. Je kunt ook de pasta vervangen door (zoete) aardappel, dat past er ook heel goed bij.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de pasta:

  • 350 gr spaghetti
  • 2 uien
  • 8 bospenen
  • 1 groene paprika
  • hand vol cherrytomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm

Voor de dressing:

  • 4 el kleine kappertjes
  • 2 el citroensap
  • 0,5 el ahornsiroop
  • 0,5 tl dijonmosterd (of andere zachte mosterd)

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de bospeen door midden, of door vieren, zodat alle stukken even groot zijn. Snijd de paprika in lange repen, de ui in vieren en de knoflook in de lengte door het midden, pel de ui en de knoflook wel even. Meng in een ovenschaal de groente met flink wat olijfolie en de kruiden. Zet ze 40-50 minuten in de oven, totdat ze bijna bruin zijn. Nu de groenten in de oven zitten kun je de dressing maken. Hiervoor hoef je alleen de ingrediënten te mengen in een kommetje . Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking als de groenten bijna 40-50 minuten hebben gebakken. Snijd de cherrytomaten door het midden en voeg daarna toe aan de ovenschotel. Rooster nog 10 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven en meng de dressing door de groente. Serveer na 5 minuutjes, zodat de groenten iets kunnen afkoelen! Eet smakelijk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*