Tzatziki is een heerlijk zomers typisch Grieks sausje op basis van yoghurt. Het is een hele simpele, door iedereen geliefde saus die perfect is voor bij een heerlijke barbecue. In tzatziki zit naast yoghurt ook komkommer wat het heerlijk fris maakt.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 el (zonnebloem) olie
- 0,5 citroen
- 1 tl dille
Begin met het raspen van de komkommer, je hoeft deze niet eerst te schillen. Vang de rasp op in een schaaltje. Vervolgens moet het vocht eruit. Strooi er een beetje zout op, doe de rasp in een dunne theedoek en wring het vocht eruit. Je kunt het ook in een vergiet doen en goed aandrukken. Snijd vervolgens het teentje knoflook heel fijn. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en knijp de citroen erboven uit. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en roer het geheel door elkaar. Dan is je tzatziki klaar! Serveer hem het liefst zo koud mogelijk.
Tip:
Ben je een liefhebber van zurig? Rasp dan voordat je de citroen uitknijpt deze vast boven de rest van de ingrediënten voor een extra zuurtje. Het is ook lekker om een paar blaadjes munt heel fijn te snijden en er doorheen te roeren.