Home » Hertenstoofpot
Hersten stoofpot

Hertenstoofpot

Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het vlees en de wildfond. Goede wildfond geeft het gerecht echt veel meer diepgang en smaak. Wij hadden onze inkopen bij de Sligro gedaan, maar ook de lokale slager heeft vaak goede fond te koop!

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo hertenvlees (suddervlees) (bv te koop bij KoopeenHert.nl)
  • 500 milliliter wildfond
  • 4 sjalotten
  • 300 gram champignons
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 2 takje rozemarijn
  • 250 milliliter rode wijn
  • 1 plakje ontbijtkoek

Bereiding Hertenstoofpot

  1. Snijd het hertenvlees in hapklare stukjes, pel de sjalotten en snijd ze door midden, snijd de champignons en de winterpeen in kleine stukjes. Begin vervolgens met het aanbraden van het hertenvlees, hiervoor kan je het beste boter gebruiken met een klein scheutje olie, dan brandt de boter niet zo snel aan. Voeg als het vlees een beetje bruin begint te worden de bloem toe en roer dit even goed door totdat de bloem zichtbaar van kleur is veranderd.
  2. Voeg vervolgens de groente en sjalotten toe en laat dit een paar minuten mee bakken. Voeg vervolgens de kruiden (tijm, rozemarijn, kruidnagels en laurier) toe, om dit goed bij elkaar te kunnen houden en makkelijk weer te kunnen verwijderen hebben wij hiervoor een papieren theezakje gebruikt. Voeg vervolgens de rode wijn, de wildfond en eventueel een beetje water toe totdat alles net onder staat. Breng dit vervolgens aan de kook.
  3. Zet het vuur vervolgens laag en laat het zo'n 2 uur op laag vuur koken. Haal voor het serveren de kruiden eruit en voeg de ontbijtkoek in stukjes toe, roer dit een paar minuten goed door. Door het toevoegen van de ontbijtkoek wordt de saus wat dikker en smaakvoller. Wij aten dit met rode kool en aardappelpuree. Een aanrader!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*