Home » Recepten » Hoofdgerecht » Zeeduivelsoep
zeeduivelsoep

Zeeduivelsoep

Zelf ben ik erg fan van soepen en vis. Geen verrassing dat deze elkaar zouden ontmoeten. En dat doen ze in deze geweldige zeeduivelsoep. Een kleurrijk gerecht boordevol smaken. Probeer de zeeduivelsoep zelf en je zult zien dat je net zo enthousiast bent als ik. Wat hebben we hier voor nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr zeeduivel, in blokjes van 2 cm
  • 2 aardappels, geschild en in reepjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 380 ml visfont
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • zout
  • 3 el witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 tl gedroogde tijm

Bereiden van de zeeduivelsoep

Soepen kennen vaak een aantal simpele stappen. Begin met het marineren van de zeeduivel. Dit moet je wel 2 tot 4 uur van te voren doen, zodat de vis de smaken helemaal opneemt. Voor de marinade wrijf je in een vijzel 1 teentje knoflook, saffraan en een mespunt zout. Als dit goed gemengd is voeg je de witte wijn, citroensap en 1 el olijfolie in de vijzel. Meng dit goed door elkaar en giet over de in stukjes gesneden zeeduivel. Zet dit afgedekt in de koelkast.

Bereid ondertussen de aardappels en ui voor. Als de vis lang genoeg in de marinade heeft gezeten kun je de soep afmaken. Begin met het aanfruiten van de ui in de resterende 2 el olijfolie. Doe dit ongeveer 7 minuten. Voeg vervolgens de aardappels, tijm en knoflook toe. Laat dit nog een aantal minuten meebakken totdat de smaken je heerlijk tegemoet komen. Voeg vervolgens de visfont toe en laat dit 20 minuten koken. Zorg ervoor dat de aardappels onder staan. Als dit niet het geval is kun je nog wat extra water toevoegen. Als de aardappels bijna gaar zijn voeg je de vis + marinade toe aan de pan. Laat dit nog 10 minuten staan. Gefeliciteerd, de zeeduivelsoep is klaar!

 

Comments are closed.