Home » Mexicaanse BBQ

Mexicaanse BBQ

Toen wij het weerbericht afgelopen week zagen kregen wij gelijk de kriebels, BBQ-kriebels! Allebei vinden we het heerlijk om lekker te BBQ'en, lekker met vrienden in het zonnetje met een biertje en heerlijk eten. We begonnen deze zaterdag dan ook al vroeg met de voorbereidingen. Voor een BBQ zijn toch altijd best veel voorbereidingen nodig, de boodschappen moeten worden gedaan, het vlees van tevoren gemarineerd én de bijgerechten moeten worden gemaakt. Maar niet getreurd, een BBQ plannen mag dan wat tijd kosten, maar het geeft wel al een hele boel voorpret en van al die voorbereidingen krijg je alleen maar meer zin in het échte BBQ'en!

HelloFresh korting

Wij hebben ervoor gekozen onze BBQ een thema te geven en de gerechten daar bij te laten passen. Dit keer kozen wij voor een Mexicaans thema, het land van lekker gekruid vlees, wat heel goed past bij een BBQ. We gingen op zoek naar inspiratie voor lekkere gerechten in kookboeken en op het internet, deden boodschappen en begonnen met het treffen van de voorbereidingen. Het leek ons leuk, om met de zomer, en dus nog veel meer mooi weer op komst onze BBQ met jullie te delen. Wij vonden het heel geslaagd en we hopen jullie met al deze recepten ook te kunnen inspireren. Alle gerechten zijn ook los te maken.

Vlees

hamburger4We maakten hamburgers met een Mexicaans tintje, weer eens wat anders dan de standaard hamburgers, maar wel erg lekker. Burgers doen het altijd goed op de BBQ en het kost ook niet zo veel tijd om ze te maken, ze hoeven bijvoorbeeld niet uren in de marinade te liggen, ideaal!

mexicaanse karbonadeNaast hamburgers maakten we heerlijke Mexicaanse karbonades. Karbonade zie je niet heel vaak terug op de BBQ, maar juist daarom leuk om toch een keer te proberen. Wij maakten een heerlijke marinade en legde de karbonades hierin om alle smaken goed op te kunnen nemen. Het kost dus wat extra tijd om te maken, maar het is wel een heel lekker alternatief voor de (toch wat standaard) speklapjes op de BBQ.

kippenbouten2Tot slot maakten wij heerlijke gegrilde kippenbouten, iets minder Mexicaans, maar zeker niet minder lekker. Beide vinden we het heerlijk om af en toe lekker te kluiven en kip hoort nou eenmaal bij een BBQ, nietwaar? Heerlijk recept om ook eens te proberen.

Bijgerechten

eiersaladeNiets is meer één op één verbonden met BBQ'en dan stokbrood, niet echt Mexicaans natuurlijk, maar wel lekker, zeker als je nog even moet wachten tot het vlees gaar is. Wij besloten zelf eiersalade te maken met verse bieslook. Gewoon omdat het zo lekker is!

hamburger met guacamole

Daarnaast maakten wij guacamole, toch nog iets echt Mexicaans. Heerlijk op een stokbroodje, maar ook bij het vlees. Het past vooral heel goed bij de hamburgers, die trouwens ook heel lekker zijn op een broodje met wat guacamole, zoals een echte hamburger hoort te zijn!

 

Veel BBQ-plezier!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*