Home » Frisse salade
Salade

Frisse salade

Salades eten wij niet heel vaak, maar toevallig hadden we dit keer een krop ijsbergsla in huis en daar moet je dan natuurlijk wel wat mee doen! Een salade is eigenlijk heel gemakkelijk te maken, omdat je er van alles in kunt doen wat je nog over hebt liggen. Denk aan stukjes paprika, tomaat, komkommer, radijs, een gekookt eitje, maar ook appel of mandarijn smaakt er heel goed bij. Wij maakten een heerlijke frisse salade van ijsbergsla met wat andere groenten en fruit en werd het zo een kleurrijk geheel!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de salade

  • 1 krop ijsbergsla
  • 8 radijsjes
  • 3 gekookte eieren
  • 120 gram gerookte kipfilet (gewoon te koop in de supermarkt)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 mandarijn

Voor de dressing

  • 6 el olie
  • 4 el  goede kwaliteit azijn
  • 2 el citroensap

Was de krop sla en gooi de buitenste bladeren weg als deze een beetje slap zijn. Snijd het kontje uit de krop (dit kan het gemakkelijkst door de krop eerst door midden te snijden). Snijd vervolgens met een groot mes iedere helft in dunne reepjes en snijd deze vervolgens door de helft. Doe de sla in een kom. Snijd vervolgens het steeltje van de radijsjes, snijd deze in dunne plakjes en verdeel over de sla. Doe de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur en schep deze af en toe even om, wanneer je de eerste pompoenpitten hoort poppen zijn ze gaar. Schil in de tussentijd de mandarijn, haal de partjes van elkaar, snijd deze in kleinere stukjes en doe ook dit bij de sla. Pak vervolgens de gerookte kipfilet, snijd ook deze in kleine blokjes en voeg bij de sla. Voeg vervolgens de geroosterde pompoenpitten toe en hussel het geheel wat door elkaar. Schil en snijd de eieren vervolgens in plakjes en verdeel dit over de schaal met sla.

Maak vervolgens de dressing. Het maken hiervan is heel simpel en je kunt zo veel maken als je zelf wil, zolang je de verhoudingen maar hetzelfde houdt. 3 el olie, 2 el azijn en 1 el citroensap. Doe deze ingrediënten bij elkaar en roer dit goed door elkaar. Hierna is je dressing klaar. Wanneer je de salade niet gelijk op wil eten, maar bijvoorbeeld mee wil nemen als lunch kun je beter de dressing nog niet door de salade heen doen.
Salade

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*