Het pompoenseizoen is weer aangebroken! Overal zien we de bekende oranje- en flespompoenen verschijnen. Uiteraard kennen we het meest bekende recept ermee, de pompoensoep. Er zijn echter ook een heleboel andere manieren om pompoen te bereiden. Vandaag maken wij gestoofde pompoen met kikkererwten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 (Hokkaido) pompoen
- 400 gr kikkererwten
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijn
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- water
- 350 gr couscous
Bereiden
Wij hebben voor dit gerecht een tajine gebruikt, maar je kunt ook een pan met dikke bodem gebruiken. Begin met het snijden van de pompoen. Snijd deze in blokjes van ongeveer van 1,5 cm groot. Verwijder de zaadlijsten. Zet de pan (of tajine) op het vuur en laat lekker warm worden. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Braad deze aan op het moment dat de pan warm is. Voeg na 4 minuten de kruiden toe en bak deze kort aan. Vul de pan met een klein laagje water en meng de kruiden door het water. Als dit gemengd is voeg je de pompoen toe. Laat dit 15 minuten staan. Dit geeft ruimte om ondertussen de couscous te bereiden zoals op de verpakking staat. Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe en laat dit nog 5 minuten staan. Enjoy!