Home » Recepten » Herfst » Homemade Ratatouille
Ratatouille

Homemade Ratatouille

Met al wel een lekker vleesje in huis en nogal wat groente, leek het ons leuk een keer een eigen variant op ratatouille te maken. En dat lukte heel goed! We kennen ratatouille natuurlijk allemaal wel van de Disney film met het muisje, maar het is bovenal een heerlijk stoofgerecht met veel groente dat vooral in Frankrijk, in de Provence veel gemaakt wordt. Wij aten het met schnitzel, maar je kunt het natuurlijk ook combineren met ieder ander stuk vlees, of als heerlijk vegetarisch stoofgerecht eten. Benieuwd geworden? Hier ons recept voor homemade ratatouille!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 schnitzels
  • 4 aardappels (middelgroot)
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el sherry-azijn
  • 2 tl komijnzaad
  • 3 tl paprikapoeder
  • 4 tl gedroogde basilicum (of een paar fijngesneden blaadjes verse)

Begin met het snijden van alle groenten. Snijd de uitjes in halve ringen, en snijd de knoflook fijn. Leg beide even apart. Schil de aardappels en snijd deze vervolgens, net als de paprika, courgette en aubergine in kleine blokjes. Zet vervolgens een grote stoofpan op het vuur en verwarm deze met wat olie. Fruit hierin de uitjes en de knoflook samen met het komijnzaad en het paprikapoeder. Roer goed en voeg na ongeveer 2 minuten de fijngesneden groenten (op de aardappel na) toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes, sherry-azijn, aardappels, basilicum en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de ratatouille in ongeveer 20 minuten rustig gaarstoven, roer regelmatig.  Proef als je bang bent dat je gerecht nog niet klaar is een van de aardappelblokjes. Wanneer die gaar zijn is je gerecht klaar.

In de tussentijd kan je beginnen met het braden van het vlees. Verwarm een grote koekenpan met een klontje boter en leg hier vervolgens de schnitzels in. Keer ze regelmatig om en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg, wanneer de boter uit de pan helemaal is opgenomen nog wat boter toe (schnitzels nemen veel boter op), om te zorgen dat ze niet snel aan zullen branden.

Eet smakelijk!

Homemade ratatouille

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*