Home » Recepten » Herfst » Spinaziepesto kip uit de oven
Spinaziepesto met kip

Spinaziepesto kip uit de oven

Al eerder maakten wij kip-pesto uit de oven, echt een aanrader! Daarom wilden we nu ongeveer hetzelfde proberen maar dan met een pesto van spinazie. Jawel, ook dat is mogelijk. Hoe, dat lees je hier. Het eindresultaat was heerlijke spinaziepesto kip uit de oven, hierbij maakten we een variant op de spinazie à la crème, van de spinazie die we over hadden en serveerden hierbij wat gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 ml spinaziepesto
  • 4 kleine kipfilets
  • handjevol cherrytomaten
  • ongeveer 10 aardappels (afhankelijk van de grootte van je aardappels)
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 1,5 tl Provençaalse kruiden
  • 1 ui
  • 400 gram verse spinazie
  • mespuntje nootmuskaat
  • 100 ml kookroom

Begin met het koken van de aardappels. Wanneer je niet van schilletjes houdt bij gemakken aardappels, kan je ze beter vooraf aan het koken even schillen. Zet de aardappels op en kook ze in ongeveer 15-20 minuten bijna gaar. Giet ze daarna af en zet ze even onder koud water, zodat ze af kunnen koelen.

Als je de spinaziepesto nog moet maken, kun je dit in de tussentijd doen. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden. Doe een klein beetje olie of boter in een ovenschaal en leg vervolgens de kipfilets in de schaal. Beleg deze royaal met de spinaziepesto. Snijd vervolgens de cherrytomaten door de helft en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal. Zet vervolgens de schaal in de oven en bak de kipfilets afdekt voor 20 minuten, daarna nog 5 minuten onafgedekt.

Pak de afgekoelde aardappelen er weer bij en snijd deze in plakken (niet te dun want dan breken ze snel). Pak een grote koekenpan, smelt hierin een beetje boter en bak vervolgens de aardappelplakken goudbruin (in ongeveer 15 minuten). Breng ze op smaak met de Provençaalse kruiden en wat chilivlokken, zout en peper naar smaak.

Voor de spinazie à la crème pak je de verse spinazie, was deze vooraf goed en kook deze ongeveer 5 minuten in een pan met water en een beetje zout. Giet de spinazie vervolgens goed af. Snipper tijdens de kooktijd een uitje. Doe vervolgens het uitje bij de spinazie in de pan en zet deze even op hoog vuur. Laat al roerend in ongeveer 5 minuten het achtergebleven water verdampen. Voeg vervolgens de kookroom en de nootmuskaat toe en stoom de spinazie in 10 minuten gaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*