Home » Kipfilet pesto met aardappels en courgette
kipfilet met pesto

Kipfilet pesto met aardappels en courgette

Wie denkt dat je van pesto en kipfilet alleen pasta kan maken heeft het fout. Heb je weleens geprobeerd om hier gewoon je kipfilet mee op smaak te brengen en dit met iets anders te eten dan pasta? Vandaag laat ik zien hoe je dit anders kunt doen.

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 2 courgettes
  • ongeveer 4 eetlepels pesto
  • 150 gram cherrytomaten
  • ongeveer 10 aardappels
  • een handje basilicumblaadjes

Wanneer je eigengemaakte pesto gebruikt is het handig hiermee te beginnen. Je kunt natuurlijk ook een potje pesto kopen, maar wanneer je het zelf maakt is het altijd lekkerder. Hoe je dit moet maken lees je hier.

Zet allereerst de aardappels op het vuur. Gebakken aardappels zijn het lekkerst wanneer je de aardappels eerst kookt, totdat ze bijna gaar zijn, laat afkoelen, in plakken snijd en vervolgens pas bakt. Zet de aardappels dus vast op het vuur (wanneer je niet van gebakken aardappels met schil houdt, schil je ze eerst) en kook ze in ongeveer 15 – 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je aardappels) totdat ze bijna gaar (zacht) zijn.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden. Pak daarna een ovenschaal en bestrijk je deze royaal met olijfolie. Neem de kipfilets, leg ze plat neer en maak met een scherp mes wat inkepingen in de kipfilet. Zorg dat je niet door de kipfilet heen steekt maar dat je wel redelijk diepe inkepingen maakt, hier moet namelijk straks de pesto in. Leg de kipfilet alvast in de ingevette ovenschaal.

Snijd hierna de courgettes in stukjes en de cherrytomaten door de helft. Leg ook deze in de ovenschaal. Pak nu de pesto er weer bij en schep een klein beetje hiervan op een schaaltje (dit is om te zorgen dat je niet met de lepel waarmee je de rauwe kipfilet bestrijkt weer terug gaat in het potje, wanneer je dit wel zou doen kan je de pesto niet lang meer bewaren).  Schep met een lepel (ik vind het zelf het makkelijkst dit met een theelepel te doen) de pesto in de inkepingen in de kipfilets. En daarna nog een beetje over de kipfilets zelf. Schep ook ongeveer 2 eetlepels door je groenten en roer dit wat door. Strooi nog wat zout en peper naar smaak over de groenten en besprenkel de kipfilets en de groenten met wat olijfolie. Zet hierna de ovenschaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

In de tijd dat de kipfilets in de oven aan het garen zijn kan je beginnen aan het maken van de gebakken aardappeltjes. Giet de pan aardappels af als de aardappels bijna gaar zijn, dit kun je voelen door met een vork even in de aardappels te prikken. Zet de pan na het afgieten even vol met wat koud water, zodat de aardappels snel afkoelen. Giet hierna nog een keer af en snijd de aardappels in plakken. Zet daarna een koekenpan met wat olie op het vuur en bak de aardappels hierin bruin. Bestrooi de aardappels met wat zout om ze op smaak te brengen.

Haal nu je ovenschaal uit de oven en je gerecht is klaar. Je kunt nog wat basilicumblaadjes gebruiken als garnering.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*