Een leuk alternatief op de bekende pasta roomsaus, die meestal met vlees of zalm is. Dit keer met groenten! Gezond, lekker en vooral heel praktisch. Vandaag heb ik dit pastagerecht gemaakt met de restgroenten die ik nog over had. Wanneer je in je eentje woont en daarom alleen voor jezelf kookt, houd je altijd veel groenten over. Deze heb ik verwerkt in een pastasaus. Het resultaat is een heerlijke vegetarische pasta met roomsaus.
Ingrediënten voor 2 personen
Zet 1 liter water op het vuur, en breng dit aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de groenten. Voor het gemak snij ik altijd als eerste wat het eerste in de pan moet. Dit doe ik in een apart bakje. Op deze manier staat je mise en place (voorbereidend werk) goed klaar voor als je gaat koken.
Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg wat olie toe, gevolgd door de gesnipperde ui, knoflook en als je ervoor gekozen hebt het pepertje. Roer regelmatig door totdat de ui licht glanzend is (ongeveer 2 min.). Voeg vervolgens de rest van de groenten toe. Laat dit 2 minuten meebakken. Giet voorzichtig de kookroom en witte wijn bij de groenten. Laat ook dit 2 minuten koken zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg zout en peper (indien je geen rode peper hebt toegevoegd) toe naar smaak. Maak het gerecht vervolgens af met Mediterraanse kruiden.
Zet de pannen op tafel en je hebt een super simpele, maar overheerlijke vegetarische pasta roomsaus. Serveer met een glas droge witte wijn voor de ultieme smaakbeleving beleving.