Zoetzure komkommers zijn heerlijk bij pittige gerechten. Het kent z'n oorsprong dan ook in Azië. Het is super makkelijk om te maken, alleen voor de smaak is het lekkerste als je ‘m een nacht (of dag) in de koelkast bewaart. Hoe maak je dit?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 komkommer
- 1 lente ui
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el suiker
- 1 tl chilivlokken
- zout en peper naar smaak
Nu komt het makkelijke gedeelte; meng de azijn, olijfolie, suiker, chilivlokken, zout en peper in een kom. Snijd daarna de komkommer door het midden en verwijder de zaadlijst (dit maakt het wat waterig). Snijd het in dunne plakjes en meng met de saus. Doe ook de fijngesneden lente ui erbij en zet het afgedekt een nacht in de koelkast. Geniet de volgende dag van heerlijke zoetzure komkommer! Dit smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld nasi.