Home » Recepten » Herfst » Tortilla’s uit de oven
Tortilla's uit de oven

Tortilla’s uit de oven

Tortilla's uit de oven, altijd lekker, gemakkelijk en leuk op het bord. Tortilla's kan je heerlijk met je handen eten, eventueel met een lekkere salade erbij. De bereidingstijd is kort, de wachttijd wat langer, maar dan kan je lekker vast de afwas doen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 kleine tortilla's
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 0,5 courgette
  • 0,5 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 100 gram geraspte kaas

Verwarm allereerst de oven voor op 100°C. Begin vervolgens met het snijden van je groenten, de ui en knoflook snipper je, de courgette, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes en het pepertje snijd je fijn. Verwarm vervolgens een braadpan op hoog vuur met een beetje olie of boter. Voeg als eerste de knoflook, ui, peper, paprikapoeder en komijn toe en bak dit tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens het gehakt toe en braad totdat het gehakt niet rood meer is. Vervolgens voeg je de stukjes courgette, aubergine, tomaat en paprika toe en laat je het geheel nog een paar minuten rustig pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, en roer het geheel een paar keer goed door.

Pak vervolgens een grote ovenschaal. Leg een voor een de tortilla's op een bord en schep wat van de vulling uit de pan midden op de tortilla in een lange streep. Rol de tortilla op en leg ze een voor een in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de tortilla's eerst 10 minuten afgedekt in de oven en vervolgens nog 5 minuten onafgedekt, zodat de kaas lekker bruin kan worden. Eet smakelijk!

Comments are closed.