Home » Aardappel anders

Aardappel anders

Ook weleens genoeg van die saaie aardappels? Wij in ieder geval wel, soms bakken we ze voor wat extra smaak, maar eigenlijk kan je veel meer leuke dingen doen met aardappels. Hier laten we je een leuk voorbeeld zien over hoe je aardappels wat spannender en op een leukere manier op tafel kunt zetten, het kost wat extra tijd, maar dan zet je wel echt iets leuks op tafel! Lees hier hoe je dit bijgerecht maakt.

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

  • ongeveer 8 aardappels (afhankelijk van de grootte)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 takje rozemarijn

Begin met het schillen van de aardappels, was ze af en kook ze, zoals je gewoonlijk ook zou doen. Giet de aardappels daarna af en laat deze goed afkoelen. Verwarm wanneer de aardappels bijna afgekoeld zijn de oven voor op 180 graden. Begin daarna met het snijden van de aardappels in dunne plakjes, maar snijdt de aardappel niet helemaal door, zodat de aardappel wel heel blijft. Leg de aardappels in een ovenschaal.

Pak daarna een schaaltje en doe hier de olijfolie in en meng hier met een lepel de paprikapoeder, chilipoeder, wat blaadjes rozemarijn door en voeg zout en peper naar smaak toe. Sprenkel dit mengsel over de aardappels en zorg dat overal wat olie zit, je kunt voorzichtig de aardappelstukjes wat uit elkaar duwen terwijl je de olie eroverheen sprenkelt, zodat de olie er goed tussen loopt.  Zet de ovenschaal daarna gedurende circa 20 minuten in de oven, voor een lekkere krokante bovenkant kan je de laatste 5 minuten van de baktijd de oven op bovenwarmte zetten.

Tip! Voor een extra krokant laagje kan je tijdens de baktijd wat kaas schaven en dit 5 minuten voordat de aardappels gaar zijn over de aardappels heen strooien voor een lekker laagje kaas én extra smaak.

Eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*