Home » Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel
yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel

Wist je dat je pannenkoekjes ook met yoghurt kunt maken in plaats van met melk? Dat kan dus en het is heerlijk. Door het gebruik van yoghurt krijg je een dikker beslag, waardoor het ideaal is voor het maken van kleine pannenkoekjes (in de stijl van American pancakes). Wij besloten  de pannenkoekjes extra speciaal te maken door er sinaasappelstukjes bij te serveren én een heerlijke sinaasappelsausje te maken. Het resultaat: heerlijke luchtige yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel. Ideaal voor een uitgebreid ontbijt of een heerlijke lunch!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 eieren
  • 400 ml magere yoghurt
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 hand-sinaasappels (2 voor de saus 1 voor de garnering)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el helder bindmiddel/maizena
  • snufje zout
  • olijfolie om in te bakken

Begin met het maken van het beslag. Meng hiervoor in een grote kom de yoghurt met de eieren, het bakmeel, de vanillesuiker en een snufje zout. Roer dit goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Het beslag zal wat dikker aanvoelen dan normaal, dit is niet erg.

Verwarm een koekenpan op het vuur met wat olijfolie, verspreid de olie goed over de bodem van de pan en schep vervolgens een beetje beslag in de pan en spreid dit voorzichtig een beetje uit. In een koekenpan kan je gemakkelijk 2 of 3 pannenkoekjes tegelijk maken. Draai de pannenkoekjes om wanneer er belletjes door het beslag heen komen. Als het goed is zijn ze dan goed bruin. Laat de andere kant ook even bruin worden en leg de pannenkoekjes daarna even weg op een bord met wat aluminiumfolie erover, zodat ze warm blijven. Voeg iedere keer voordat je nieuw beslag toe voegt eerst wat olie toe aan de pan.

In de tussentijd kan je beginnen met het maken van de saus. Pers hiervoor 2 sinaasappels uit in een pannetje, rasp ook een halve sinaasappel boven het pannetje en doe hier de kristalsuiker bij en zet het pannetje op het vuur. laat het warm warm worden en roer regelmatig. Zet het vuur laag als het mengsel begint te koken en roer het helder bindmiddel erdoor. Roer het mengsel goed door totdat het bindmiddel goed is opgenomen en zet daarna het vuur uit.

Nu is is het tijd om alles op te dienen, schil en snijdt de laatste sinaasappel in stukjes en serveer dit naast de pannenkoekjes als garnering, giet ook wat saus over de pannenkoekjes. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*