Home » Recepten » Herfst » Kippenbouillon
kippenbuillon

Kippenbouillon

Zelf bouillon maken is natuurlijk het allerlekkerst. Vele malen smaakvoller dan bouillonblokjes, en bovendien ook een stuk minder zoutig! Moeite? Nauwelijks.. Je doet alle ingrediënten in een pan, deksel erop, vuur laag en lekker laten staan!

Ingrediënten (voor 1 liter)

  • 1 hele kip (of drie kippenbouten)
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 citroengras
  • 2 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1,2 liter water

Bereiden

Voeg het water toe aan een pan met dikke bodem. Snijd de wortel in vieren (door de lengte), maak de prei eerst goed schoon, snijd deze door de helft en vervolgens ook in vieren (spoel nog een keer goed al het zand eruit) en schil de gember. De citroengras kneus je, evenals de knoflook. Voeg alle ingrediënten met de kip toe aan het water en zet het vuur hoog totdat het water kookt. Zet vervolgens het vuur zo laag mogelijk en laat 3 uur staan. Na drie uur kun je de kip zo van het bot trekken. Ik heb deze kip gebruikt om een heerlijke Thaise kippensoep te maken! Uiteraard kun je er ook andere dingen van maken, zoals kippensoep. De bouillon kun je in 1 keer opgebruiken, of een deel invriezen. Haal alle ingrediënten uit de soep voordat je de bouillon gebruikt (zodat je een heldere bouillon zonder stukjes overhoudt), dit kan met een soeplepel, of door een zeef.

Comments are closed.