Als je deze website een beetje volgt weet je dat ik dol ben op de Thaise keuken. De diversiteit aan kruiden maken de gerechten smaakvol, explosief en oh zo heerlijk. Vandaag is dan ook geen uitzondering. Deze Thaise kippensoep is echt heerlijk! Vooral omdat we hier zelfgemaakte kippenbouillon voor gebruikte, een duidelijke versterker van de smaken!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 ml kippenbouillon
- 500 ml kokosmelk
- 2 kipfilets (of de overgebleven kip van de zelfgemaakte kippenbouillon)
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- handje vol koriander
- 2 kaffirlimoenbladeren
- 1,5 rode peper
- 3 bosuitjes
- 4 tl limoensap
- 2 el vissaus
- mespuntje suiker
Bereiden
Snijd de knoflook, citroengras en gember fijn. Snijd hierbij de steeltjes van de koriander en voeg deze samen met de kaffirlimoenbladeren toe aan een warme pan. Uiteraard heb je er al een beetje olie in gedaan. Laat dit 3 minuten stoven zodat de smaken vrij komen. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en laat aan de kook komen. Snijd ondertussen de kipfilets in dunne reepjes. Als de soep kookt voeg je de kip en rode peper toe. Laat de kipfilet gaar worden. Dit duurt ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte waarin je ze gesneden hebt). Voeg hierna de in ringen gesneden bosuitjes toe, samen met de limoensap, vissaus, de helft van de korianderbladeren, suiker en wat zout en peper naar smaak toe. Laat dit nog 1 minuut meekoken. Serveer de soep met wat korianderbladeren erover. Eet smakelijk!