Home » Recepten » Aziatische recepten » Thaise spaghetti bolognese
Spaghetti Thaise bolognese

Thaise spaghetti bolognese

Een leuke variant op misschien wel de meest iconische spaghettigerecht in de wereld; de Thaise spaghetti bolognese. Door een paar leuke toevoegingen hebben we dit recept helemaal omgetoverd tot een heerlijk aziatisch/italiaans fusiongerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 400 gr gehakt
  • sap van een halve limoen
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 tl vissaus
  • mespuntje suiker
  • 3 el currypasta (bijvoorbeeld onze zelfgemaakte currypasta)
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Begin met het snipperen van een ui. Daarna kun je verder met het fijnsnijden van de citroengras, rode peper en knoflook. Deze kun je samen leggen. Die mogen tegelijk in de wok. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in kleine reepjes. Kook de spaghetti volgens de verpakking en zet tegelijk een wok op middelhoog vuur. Doe wat olie in de pan en fruit kort de ui aan. Voeg na een minuut de knoflook, citroengras en rode peper toe. Laat ook dit een minuut meewokken en voeg daarna de currypasta toe. Als de currypasta de eerste geuren afgeeft kun je het gehakt toevoegen. Meng alles goed door elkaar en bak totdat het gehakt gaar is. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Voeg daarna de suiker, vissaus en limoen toe. Meng ook dit en doe daarna de sperziebonen in de wok. Probeer de sperziebonen in de kokosmelk te leggen en laat dit op laag vuur nog 7 minuten doorgaren. Roer af en toe door. Als de sperziebonen gaar zijn kun je genieten van deze heerlijke Thaise spaghetti bolognese!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*