Mandarijncake

Mandarijncake

Deze heerlijke mandarijncake komt uit het boek van Karin; Bakken met Karin. Door de mandarijnen in z’n geheel te koken en te pureren krijg je een heerlijk zoete cake! De cake is lekker met een bolletje vanille ijs en slagroom. Door de toevoegingen van kruiden aan de mandarijn is het een echt KookenKruid recept! In het officiële recept gaan ze uit van een bakblik van 20 cm. Wij gebruiken eenzelfde diameter taartblik (rond), maar dan wordt de cake wat dikker wordt en die langer in de oven moet. Gebruik je dus een taartblik, neem dan een iets grotere!

Ingrediënten voor 8 puntjes

  • 6 mandarijnen
  • 200 gr gemalen amandelen
  • 230 gr suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180°C. Het is van belang dat de mandarijnen goed zacht worden en wat extra smaak krijgen. Was 4 mandarijnen goed onder de kraan zodat er geen chemicaliën meer op de schil zitten. Prik de kruidnagels in de mandarijnen, leg ze in een pannetje en vul deze met water totdat de mandarijnen bijna helemaal onderstaan. Voeg het kaneelstokje en de steranijs aan het water toe en laat een half uur koken. Zet het vuur daarna uit en laat 0,5/1 uur afkoelen. Haal de mandarijnen uit het water en snijd in vieren. Verwijder de pitten en de kruidnagels en pureer ze met schil en al. Meng in een kom de amandelen, bakpoeder en zout met de gepureerde mandarijnen en klop in een andere kom de eieren met 200 gr suiker totdat het mengsel luchtig en licht is. Meng de inhoud van de twee komen samen. Smeer het bakblik in met boter en bloem (tegen het plakken) en voeg het mengsel toe. Bak de cake ongeveer 45 minuten onafgedekt in de oven.

Voor de siroop, meng het sap van 1 citroen met die van 2 mandarijnen en 30 gr suiker.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*