Home » Recepten » Pittige maÏssoep
maissoep

Pittige maÏssoep

Wij zijn geen grote fans van maïs, toch zijn we verzot op deze pittige maïssoep! De chorizo smaakt heerlijk bij de zoete maïs. De basis van elke goede soep is een goede bouillon. Wij hebben zelfgemaakte kippenbouillon gebruikt, maar een groentebouillon kan natuurlijk ook. We hebben in dit recept geen extra zout toegevoegd doordat onze bouillon al genoeg zout bevatte. Je kunt natuurlijk naar eigen smaak zout toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr maïs uit blik
  • 50 gr chorizo
  • 2 uien
  • 600 ml kippenbouillon
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el limoensap

Snipper de uien en snijd de rode peper en knoflook fijn. Warm een grote pan met dikke bodem op laag vuur op. Fruit de ui 5 minuten. Voeg de maïs toe en laat afgedekt 3 minuten op het vuur staan. Voeg de kippenbouillon, knoflook, rode peper en 200 ml melk toe. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten pruttelen. Roer de rest van de melk erdoor. Schep een deel van de maïs uit de pan en pureer wat er overblijft in de pan. Doe de maïs samen met de limoensap en in blokjes gesneden chorizo in de plan en verwarm totdat het kookt. Eet smakelijk en geniet van de pittige maïssoep!

Comments are closed.