Home » Recepten » Wraps met kip
wraps met kip

Wraps met kip

Wraps, je kunt er eindeloos mee variëren en ze vullen met alles wat je maar lekker vindt. Wij maakten heerlijke wraps met heerlijke kipfilet stukjes, die we wat specialer maakten door middel van een heerlijke zoete marinade. Let op dat je de kip wel van tevoren marineert, deze moet minimaal een uur marineren.

Ingrediënten voor 4 wraps

  • 4 volkoren wraps
  • 200 gram kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el cherryazijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 tl chilivlokken/poeder
  • handjevol champignons
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • 0,5 krop sla

Kipmarinade

Begin met het snijden van de kipfilet in kleine blokjes. Meng vervolgens in een schaal de olijfolie met de honing en de cherryazijn. Pers vervolgens het teentje knoflook boven dit mengsel en voeg de oregano en chilivlokken toe. Roer dit goed door elkaar en voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en roer nogmaals goed door elkaar. Zet de schaal vervolgens afgedekt minimaal een uur in de koelkast, zodat de marinade lekker in de kip kan trekken.

Wraps maken

Voor de wraps kan je bijna alle toppings gebruiken die je wil, wij gebruikten champignons, lente-ui, wortel, paprika en sla. Dit kan je ook aanpassen naar eigen smaak.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes,  de lente-ui en de wortel in kleine stukjes. Was en snijd de sla fijn. Laat vervolgens eerst de kipfilet stukjes een beetje uitlekken, zo kunnen de stukjes zo gemakkelijker bruin bakken. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak hierin de kipfiletstukjes gaar. Bak in een andere kleine koekenpan met een beetje olie de champignons gaar. De rest van de toppings blijven koud. Verwarm de wraps in de magnetron, volgens de aanwijzingen op de verpakking Serveer de verschillende toppings in aparte schaaltjes, zodat iedereen aan tafel zelf kan kiezen wat ze op hun wrap willen.

Tip: Wraps zijn ook heel lekker, koud als lunch!

Comments are closed.