Wij houden van curry's! Je kunt er eeuwig mee variëren, je eigen currypasta maken en alles aanpassen aan je eigen smaak. Het pittige van de currypasta gaat heel goed samen met kokosmelk en dat is wat de curry's zo'n succes maakt. Deze keer maakte we curry met spinazie en gember. Een heerlijke combinatie met het zachtere van de gember. Lees mee hoe je het maakt!
Ingredienten voor 4 personen
- 3 kipfilets
- 300 ml kokosmelk
- 375 gram rijst
- 2 cm gember
- 1 ui
- 400 gram spinazie
- 2 el currypasta
Begin met het snipperen van de ui en schil en snijd de gember fijn. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes en was de spinazie goed schoon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een wok goed heet worden, doe er een scheutje olie in en fruit hierin vervolgens het uitje met de currypasta. Voeg vervolgens de kip toe en bak dit al roerende totdat het rondom bruin is. Voeg vervolgens de spinazie toe, in delen, zodat het een beetje kan slinken. Als de spinazie een grotendeels geslonken is voeg je de kokosmelk en de gember toe. Laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen en dan kan je het al op tafel zetten, eet smakelijk!