Home » Recepten » Aziatische recepten » Nasi met varkensschouder
nasi

Nasi met varkensschouder

Wij houden van lekker eten. De Indonesische keuken is een van onze favoriete keukens. Dit gerecht is geïnspireerd op saté. Wat ons betreft erg lekker! We hebben voor het vlees gekozen voor varkensschouder. De bereidingstijd hiervan is ongeveer 15 minuten. Je kunt de marinade van het vlees naar eigen smaak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan extra suiker, rode peper of vissaus als extra smaakmaker of bijvoorbeeld sesamolie.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 350 gram rijst
  • 2 tl kurkuma
  • 1 rode peper
  • 4 cm gember
  • 100 ml Ketjap Manis
  • 400 gr varkensschouder
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 2 stengels lente-ui
  • 0,5 rode paprika

Voor nasi is het lekker als de rijst goed is afgekoeld voordat je het bakt. Daarom maak ik het vaak een dag van tevoren. Een uurtje van tevoren is ook goed. Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg de kurkuma toe bij het koken.

Marineer het vlees door de gember en rode peper in kleine stukjes te snijden en te mengen met de Ketjap Manis. Voeg ook de suiker toe. Snijd het vlees in blokjes van 1×1 cm en meng met de marinade. Laat dit ongeveer 10 minuten staan voordat je het op het vuur zet. Wij hebben voor het koken een tajine gebruikt, maar je kunt ook een pan met dikke bodem gebruiken. Kook na 10 minuten het vlees met de marinade ongeveer 20 minuten. Roer af en toe om zodat het vlees niet blijft plakken.

Snijd ondertussen de rode paprika in kleine blokjes en de de lente-ui in ringen. Houd deze apart. Maak vervolgens een omelet van de 4 eieren. Bak de rijst met de rode paprika totdat deze weer warm is. Deel de omelet voor 4 personen. Serveer de rijst met omelet en varkensschouderstukjes. Strooi de lente-ui over de nasi. Eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*