Home » Top 5 kerst kookboeken

Top 5 kerst kookboeken

De Top 5 kookboeken voor kerst!

Tijdens de feestdagen zetten we allemaal natuurlijk het liefst een feestelijk en heerlijk gerecht op tafel voor de hele familie. Wij proberen altijd met kerst iets speciaals op tafel te zetten en te zorgen dat alles er zo mooi en feestelijk mogelijk uitziet. Toch is het ieder jaar weer een uitdaging om iets leuks (en natuurlijk lekkers!) te vinden. Daarom doen wij altijd graag inspiratie op in kookboeken. De recepten in gewone kookboeken zijn helaas niet altijd feestelijk genoeg voor de kerstdagen. Daarom zetten we nu de leukste kerst kookboeken voor je op een rij!

HelloFresh korting

Home Sweet Home XMAS – Yvette van BovenHome Sweet Home XMAS

1 Dit boek is een echte aanrader voor de beste kerstdiners. Het bevat allerlei lekkere recepten van de lekkerste hoofdgerechten tot tussengerechten, voorgerechten en natuurlijk desserts. Daarnaast geeft Yvette van Boven handige tips om je kerstdiner op een slimme manier te organiseren; hoe plan je je kerstdiner op de beste manier, wanneer doe je de boodschappen én hoeveel wijn moet je in huis halen? Het boek is opgedeeld in hoofdstukken met de verschillende soorten gerechten; borrelhapjes, soepen, hoofdgerechten, etc. maar je vind er ook ideeën in voor menu's, je kunt dus zelf gerechten combineren, maar als je niet zo goed weet welke gerechten goed op elkaar aansluiten zijn de menu ideeën ook erg handig! De recepten zien er allemaal even lekker uit, de foto's zijn mooi en veel van de recepten zijn voor te bereiden, zodat je niet op de avond zelf de hele tijd in de keuken hoeft te staan.

Bekijk op bol.com

Jamie Oliver's Kerst kookboek – Jamie OliverJamie Olivers Kerstkookboek

2 De Britse tv-chef Jamie Oliver en zijn kookboeken kennen we natuurlijk allemaal. Ook in dit lijstje kan een boek van hem niet ontbreken. In dit super dikke kookboek richt hij zich specifiek op de kerst, met heel veel feestelijke recepten; voorafjes, fingerfood, salades, nagerechten en de heerlijkste hoofdgerechten. Ook heeft hij een heel hoofdstuk geweid aan vegetarische hoofdgerechten. De uitleg in dit kookboek is helder en het bied meer dan voldoende inspiratie voor een geslaagde Kerst!

Bekijk op bol.com

Feasts

Feasts – Sabrina Ghayour

3 Behoefte aan wat anders dan een traditioneel kerstdiner met gebraden kalkoen, ham of hertenstoof, dan is dit kookboek misschien wel wat voor jou! Feasts is, na de succesvolle titels Persiana en Sirocco het volgende grote kookboek ban Sabrina Ghayour. Het kookboek staat vol met feestelijke recepten uit het Midden-Oosten. In het boek vind je verschillende soorten recepten, voor brunch en ontbijt, snelle recepten, recepten voor bijzondere gelegenheden en ook wat lichtere gerechten. Ieder hoofdstuk begint met een voorbeeldmenu waarin aangegeven wordt welke gerechten uit dat hoofdstuk goed met elkaar samen zouden gaan. Een mooi boek met heel veel heerlijke recepten, niet alleen voor de Kerst, maar het hele jaar door.

Bekijk op bol.com

Heel Holland Bakt: KerstHeel Holland Bakt Kerst

4 Bij Kerst horen ook zeker de lekkerste taarten, cakes en andere feestelijke baksels. In dit kookboek van Heel Holland Bakt vind je allerlei zoete en hartige bakrecepten voor het kerstontbijt, voor iets feestelijks bij koffie of thee, voor de lekkerste hoofdgerechten en natuurlijk toetjes! Daarnaast staan er ook een aantal bak-ideeën in voor bij oud & nieuw. Heerlijke recepten met duidelijke uitleg en mooie foto's, als dat geen mooie Kerst wordt….

Bekijk op bol.com

 

Voer voor vrienden – Eva Posthuma de BoerVoer voor vrienden

5 Dit kookboek is een aanrader, niet alleen voor de Kerst, maar het hele jaar door. In het boek vind je 16 menu's van 3 gerechten (voor-, hoofd- en nagerecht). Het kookboek is ingedeeld in de jaargetijden met voor ieder seizoen 4 menu's. Daarnaast geeft Eva Posthuma de Boer fijne tips voor de voorbereiding van je diner, waardoor je als gastheer of gastvrouw ook kunt genieten van de avond.

Bekijk op bol.com

Heb jij nog een leuk kookboek wat in dit lijstje thuis hoort? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*