Home » Balkon barbecue
Kipspiesjes met paprika

Balkon barbecue

Elke zomer pakken we zo vaak mogelijk de barbecue er bij om lekker te dineren. In de zomerse avondzon genieten van het gezelschap, de zon en het lekkere eten. Toen we van een huis met tuin naar een appartement verhuisden waren we heel even bang dat we niet meer konden barbecueën. Gelukkig bestaan er twee type barbecues die goed werken op een balkon. We hebben dan ook menig avond de barbecue gepakt om op een zomerse dag heerlijk te barbecueën.

HelloFresh korting

Ben je op zoek naar een gewone barbecue? Bekijk onze pagina over de beste barbecues

Mag je barbecueën op het balkon?

Barbecueën zorgt altijd voor rook. Zowel op houtskool als gas zul je iets van rookontwikkeling en geurverspreiding hebben. Daaraan ontkom je nauwelijks. Dit zorgt er voor dat je niet in elk appartementencomplex zomaar mag barbecueën. Kijk voor de aanschaf daarom altijd in het reglement van het complex.

Om je buren te vriend te houden is het verstandig om zo min mogelijk rookontwikkeling te krijgen. Hier een paar tips:

  • Zorg dat de kolen snel op temperatuur zijn. Als ze op temperatuur zijn vermindert de rookontwikkeling sterk
  • Steek de barbecue aan met aanmaakblokjes en houtskool. Houtskool brand snel en aanmaakblokjes zorgen voor minder rook
  • Eet niet te veel vlees met vet. Vet op hete kolen = rook
  • Als je toch kiest voor vlees met vet, leg een aluminium bakje op de kolen. Het vet zal in het bakje landen. Het vlees barbecueën duurt wel wat langer.

Als je na het lezen van bovenstaande tekst nog steeds heel veel zin hebt om te barbecueën op je balkon zijn deze twee producten ideaal. We raden af om een staande barbecue voor op de grond te nemen. Deze staat te dicht bij de woning en is bovendien makkelijk om te stoten op een balkon. Daarom raden we aan om voor een hangende balkon barbecue of tafel barbecue te gaan.

Balkon BBQ die je aan de reling hangthangende barbecue

1 De balkon barbecue die je over de reling hangt is ideaal voor een balkon. Door de beugels hangt de barbecue vrij van de reling en is deze dus ‘veilig' te gebruiken. De barbecue is goed te gebruiken voor 1 tot 4 mensen. Doordat de bak een V-vorm heeft hoeft er niet heel veel houtskool in de bak, en is deze ook vrij snel op temperatuur (zo'n tien minuten). Wij hebben hier vaak gebruik van gemaakt!

Bekijk op bol.com

Tafel barbecueLotusGrill

2 De tafel barbecue van LotusGrill is een uniek systeem dat met weinig houtskool en rook een ideale balkon barbecue is. Doordat je deze gewoon op tafel kunt neerzetten kan je lekker tijdens het barbecueën aan tafel blijven zitten. De knop op de voorkant kun je gebruiken om de luchttoevoer, en daarmee de temperatuur te regelen. Vooral de beperkte rookontwikkeling maakt dit een must-have voor barbecue liefhebber met een balkon!

Bekijk op bol.com

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*