Home » Barbecue accessoires
barbecue accessoires

Barbecue accessoires

Als het weer en de tijd het ook maar een klein beetje toe laat steken we direct de barbecue aan. Als echte liefhebbers hebben we inmiddels flink wat keren boven de kolen gestaan. Met al deze levenservaring hebben we een lijstje met accessoires voor bij de barbecue samengesteld. Je bent natuurlijk vrij om hier zelf je invulling aan te geven.

HelloFresh korting

Nog op zoek naar een (nieuwe) barbecue? Bekijk onze koopgids voor de beste barbecues

1. Goede, stalen tangBarbecuetang

Een goede tang is voor mij heel erg belangrijk. Het is waarschijnlijk hetgeen wat je het meest in je handen hebt. Ik gebruik graag een langere, stalen tang. Doordat de steel wat langer is hoef je je handen minder dicht bij het vuur te houden. Dat scheelt een hoop hitte. Kun je je rustig focussen op het omdraaien van het vlees. Persoonlijk vind ik een spatel of vork minder prettig, doordat je minder grip hebt op het vlees of de groenten. Met een goede stalen tang kun je ook grotere stukken vlees (zoals een hele kip of grote t-bone steak) gemakkelijk oppakken. Deze tang van Weber heeft een kunststof handvat wat waardoor de tang niet te heet wordt en je hem met je handen vast kunt blijven houden.

Bekijk op CoolblueBekijk op Fonq

2. BrikettenstarterBrikettenstarter

Hoe hebben we al die jaren zonder brikettenstarter kunnen leven? Klooien om de houtskolen aan te krijgen (met de nodige spiritus) om vervolgens een kant van de barbecue goed op temperatuur te hebben terwijl de andere kant nog is kouder dan de Limoncello die in de vriezer ligt te wachten om de barbecue af te sluiten. De brikettenstarter werkt heel simpel; vul de starter met briketten en leg onder de starter een warmtebron, een simpel aanmaakblokje is voldoende. Door middel van deze warmtebron steek je de briketten gemakkelijk aan en gaan ze gelijkmatig aan. Na ongeveer 15 minuten kan je de brikettenstarter omkeren in de bak van de barbecue en  heb je hele warme briketten!

Bekijk op CoolblueBekijk op FonqBekijk op bol.com

3. (digitale) ThermometerDigitale thermometer

Tot voor kort gebruikte ik nooit een thermometer bij de barbecue. Echter, nadat ik bij iemand anders zag hoe gemakkelijk je hiermee kunt zien of je vlees (met name drumsticks!) gaar is ben ik om; dit is een must-have voor de echte barbecue liefhebber. Sindsdien gebruik ik bij elke barbecue een thermometer. Een digitale thermometer is een stuk fijner dan de analoge variant. Deze kun je op afstand houden en zorgt ervoor dat je niet te lang met je handen boven de hete barbecue hoeft te hangen.

Als je een echte liefhebber bent en ook spareribs en slow-roost raad ik een wat luxere thermometer aan. Deze bijvoorbeeld op bol.com.

Bekijk op CoolblueBekijk op FonqBekijk op bol.com

4. Hamburger persHamburgerpers

Huh, een hamburger pers als must-have? Ja, zeker als je vaker zelfgemaakte hamburgers maakt! Iedereen die zelfs hamburgers maakt weet dat het lastig is om alle hamburgers even dik en groot te maken. Door de hamburger pers zijn alle hamburgers op hetzelfde moment gaar. Wel zo fijn! Daarnaast zorgt een hamburger pers er ook nog eens voor dat je hamburger mooi rond en stevig wordt zodat deze niet uit elkaar valt.

Bekijk op Coolblue

5. SchortWitloft Ambachtelijk Leren Schort small

Schoon barbecueën is natuurlijk een utopie; dat gaat niet echt lekker. Daarom is een schort geen overbodige luxe. Je wilt je net gestreken overhemd wel wit houden natuurlijk! Een schort met bloemetjes en vormpjes is natuurlijk niet mannelijk. Echt mannen hebben een leren schort! Niet goedkoop, wel heel mooi, comfortabel en praktisch.

Bekijk op bol.comBekijk op FonqBekijk op bol.com

6. Hittebestendige handschoenenbarbecuehandschoenen small

Dat een barbecue heet kan worden is logisch. Als je met een klein gezelschap aan het barbecueen bent zul je waarschijnlijk geen handschoenen nodig hebben. Indien je voor een grotere groep kookt wel. Dan is het wel zeer prettig voor de handen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de ‘gewone' handschoenen t.o.v. de wanten. Dit geeft je meer vrijheid om bijvoorbeeld ook spiesjes om te draaien.

Bekijk op bol.comBekijk op Fonq

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*