Harira soep

Harira soep

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediƫnten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander en peterselie. Mocht je geen fan zijn van koriander kan je dit ook weglaten. Dit recept is vegetarisch, mocht je toch houden van een beetje soepvlees kan je dat gemakkelijk ook toevoegen. Begin dan met het aanbraden van blokjes rundvlees met wat zout en peper en volg dan de rest van dit recept.

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 150 kikkererwten (blik)
  • 80 gram vermicelli
  • 5 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram selderij
  • 1 grote hand koriander
  • 1 grote hand peterselie
  • 1 klein blikje tomatenconcentraat
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gember
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie

Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Snijd de tomaten vervolgens in kleine blokjes en de koriander en peterselie fijn. Pak een grote pan, doe hier de olijfolie in en fruit hierin de ui, knoflook en de tomaten. Voeg vervolgens een liter water toe samen met de koriander, selderij, peterselie, gember, kurkuma en tomatenconcentraat. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten koken, roer af en toe. Voeg vervolgens de kikkererwten, vermicelli en bloem toe. Roer goed om de soep wat in te dikken en laat nog een paar minuten borrelen. Serveer met een beetje brood.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*