Home » Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is een traditionele Spaanse soep die koud gegeten hoort te worden. Tijdens de warme zomers in Spanje vinden de bewoners het een stuk lekkerder om een koude soep te eten dan een warme, en om niet zwetend boven het vuur te hoeven staan. Gazpacho is dus eigenlijk een hele praktische soep, je hebt er dan ook geen fornuis voor nodig én hij is nog eens vegetarisch ook!

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

gazpacho2

  • ongeveer 8 tomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s (het liefst rode)
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ rode peper

Het maken van de soep is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in grove stukken te snijden, de azijn en de olie erbij te doen en het geheel daarna in de blender te doen of er met de staafmixer doorheen te gaan.

Snijd eerst de tomaten in stukken en verwijder de zaadlijsten, snijd daarna de komkommer in grove stukken en gooi het voorste en achterste stukje weg. Kneus en pel vervolgens de tenen knoflook en snijd ze fijn. Doe dit alles samen in een pan.

Snijd hierna de paprika’s open en verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Snijd de paprika’s daarna in grove stukken en doe deze bij de rest in de pan. Het is leuk om een klein stukje van de paprika in hele dunne reepjes te snijden en deze te bewaren voor de garnering van de soep. Je kunt ook een blaadje basilicum gebruiken als garnering.

Pel en snijd de ui en doe deze in de pan. Als laatste snij je de peper in stukjes en verwijder je de zaden. Dit kan je het handigst doen door van een peper eerst de bovenkant af te snijden en daarna het puntje en de peper vervolgens tussen je handen te laten rollen boven de prullenbak. Alle zaden vallen er nu vanzelf aan de onderkant uit. Hierna kan je hem in stukken snijden en in de pan doen.gazpacho4

Wanneer alles in de pan zit voeg je de olijfolie en de azijn toe aan het geheel. Ook kan je er nog zout en peper naar smaak aan toevoegen. Zet daarna de staafmixer in de pan en mix totdat je een glad geheel hebt. Je kunt, als je de soep nog de dik vind wat water toevoegen. Zet de soep hierna minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast weg.

Serveer de soep in glazen voor een mooie look en garneer ze met de stukjes paprika of basilicum.

Eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*