Home » Recepten » Aziatische recepten » Nasi Goreng
nasi goreng

Nasi Goreng

Persoonlijk vind ik het heerlijk om een lekker makkelijke nasi goreng te eten. Het is snel klaar, alle kliekjes kunnen erin en het is heerlijk!

Hieronder staat wat er nodig is om voor 4 personen een maaltijd Nasi Goreng te maken. De groenten zijn uitwisselbaar en het handige aan nassi is dat eigenlijk alle groente die je nog hebt liggen erin kunnen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook champignons, sperzieboontjes of paksoi in doen. Ook de kipfilet kan vervangen worden door varkensvlees. Je kunt dus eindeloos variëren.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kopjes rijst (ongeveer 300 gram)
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rood pepertje (weg te laten als je niet van pittig houd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Paprika
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 Courgette
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • (eventueel 4 eieren)

Allereerst kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het beste kan je deze een dag van tevoren al koken, dan is het makkelijker om ermee te bakken. Mocht je dit niet gedaan hebben is dit ook niet erg, spoel de rijst na het koken dan wel even af met koud water in een vergiet en laat het even staan.

Snijd de uit in halve ringen en de knoflook en rode peper fijn (deze kan je natuurlijk ook weglaten als je niet van pittig houd). Hierna snij je de kipfilet en de rest van de groente in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een wokpan, hierin fruit je de ui, knoflook en het rode pepertje met de kurkuma, en het komijnpoeder. Roer rustig met een houten lepel in de pan, het is niet erg als de kruiden een beetje aan de bodem gaan zitten, als je straks de groenten erbij doet komt dit weer los.

Doe hierna de kipfiletblokjes bij het ui en kruidenmengsel en bak ze totdat je geen roze meer ziet. Hierna voeg je de fijngesneden groenten toe, laat ze ongeveer 6 minuten mee bakken. Doe vervolgens de rijst bij de groenten in de wok en laat je dit nog ongeveer 4 minuten mee bakken. Roer de ketjap manis erdoor en breng op smaak met peper en zout . Hierna is je Nasi Goreng klaar.

Zelf vind ik het lekker om er een gebakken eitje bij te serveren. Bak hiervoor de eieren in een koekenpan en breng ze op smaak met wat peper en zout. Bij de nassi kan je eventueel ook nog wat pindasaus serveren en gefrituurde uitjes.

Eet smakelijk!

Comments are closed.