Home » Recepten » Aziatische recepten » Noedels met kip in teriyakisaus

Noedels met kip in teriyakisaus

Ik vind het heerlijk om af en toe een lekker Oosters gerecht te maken en koos dit keer voor noedels. Lekker gemakkelijk en snel klaar. Deze keer maakte ik noedels met kip in teriyakisaus met paksoi en paprika. Lees hier hoe je dit lekkere recept ook kunt bereiden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kroppen paksoi
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember (of 2 theelepels gemberpoeder)
  • 200 ml teriyakisaus
  • 4 kipfilets
  • 4 nestjes noedels
  • 2 eetlepels sesamzaadjes (als garnering)


ingrediënten
Begin met het maken van de teriyakisaus, op de manier die hier beschreven staat, of gebruik kant en klare teriyakisaus uit de supermarkt. Snijdt daarna de kipfilet in blokjes en laat deze marineren in de teriyakisaus (doe dit minimaal 20 minuten, zodat de smaken goed in de kipfilet kunnen trekken). Begin in de tussentijd met het snijden van de uien in halve ringen en snipper de knoflook, houdt deze apart. Schil en rasp de gember (tenzij je poeder gebruikt) en doe leg dit bij de ui en knoflook. Snijdt daarna de paksoi en de paprika in blokjes.

Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je beginnen met het echte koken. Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Zet in de tussentijd een pan water op en wacht tot dit kookt. Doe wat olie in de wok en voeg de ui, knoflook en gember hierbij, fruit tot het glazig is geworden. Schep hierna voorzichtig met een lepel de kipfiletblokjes uit de marinade en laat deze lichtjes uitlekken. Bewaar de saus. Voeg de kipblokjes bij de ui in de pan en bak deze, door steeds om te roeren mooi bruin. Wanneer je de pan water aan de kook hebt gebracht doe je hier de nestjes noedels in en kook je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal zo’n 3-5 minuten).

Wanneer de kipfilets mooi gaar geworden zijn voeg je de groentes toe aan de pan en laat je dit al roerend een paar minuten mee bakken. Giet de noedels af en doe deze, samen met de overgebleven marinade, in de wok.  Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen en roer alles goed door elkaar. Wanneer je de saus nog te dik vind kan je hier nog een beetje bindmiddel doorheen roeren. Hierna is het gerecht klaar om op tafel gezet te worden, voor de garnering is het leuk (en het geeft nog wat extra smaak) om er na het opdienen nog wat sesamzaadjes overheen te strooien. Eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*