Champignons op de barbecue zijn heerlijk! Meestal bakken we losse champignons met wat zout en peper, of op een spiesje met andere groente. Dit keer maakten we portobello's met een tomaten salsa. Op de barbecue wordt de tomaten salsa niet heel warm, maar ik vond het juist een lekker contrast met de warme portobello. Dit gerecht is ook gemakkelijk onder de grill te maken. De feta zal dan meer smelten dan op de barbecue, waar de warmte van onder komt.
Ingrediënten voor twee portobello's
- 2 portobello's
- 2 tomaten
- 50 gr feta
- handje vol peterselie
Eigenlijk is het heel gemakkelijk om te maken; snijd de tomaten in blokjes en meng dit in een kom met een halve eetlepel goede olijfolie, zout en peper. Snijd eventueel de feta in dezelfde grootte blokjes en meng dit met de tomaten. Hak de peterselie en roer deze door de salsa. Haal het steeltje van de portobello en schep de salsa er in. Leg de portobello's op de barbecue. Ze zijn klaar als de rand van de portobello gerimpeld en ietwat uitgedroogd is. Dit duurt minimaal 10 minuten, maar dat hangt ook heel erg af van de warmte van de barbecue en de hoeveelheid wind die er staat.