Home » Blog » Pagina 2

Blog

Kook en Kruid blog

pastamachine

Review: Gefu Pasta Parfetta pastamachine

Een tijd terug hebben wij een pastamachine aangeschaft omdat we beide grote fans zijn van de Italiaanse keuken. Het zelf maken van pasta kan dan eigenlijk niet ontbreken! Het voordeel van het maken van je eigen pasta is dat je zelf kunt bepalen hoe je het deeg bereid. Daarmee bepaal […]

airfryer

Review: goedkope Airfryer – Tristar Crispy Fryer XL

De Tristar Crispy Fryer XL, officieel de Tristar FR-6990 genaamd, is een goedkope airfryer. De airfryer is vergelijkbaar met die van Philips, maar ongeveer de helft goedkoper. Het is daarmee een stuk betaalbaarder voor mensen met een kleiner budget. De vraag is; werkt deze airfryer net zo goed? We hebben […]

zalm stomen met tomaat, dille en citroen

Stomen

Stomen, een hele gezonde manier om je gerecht te bereiden. Stomen werkt vooral goed bij wat zachtere groenten zoals broccoli, peultjes of asperges. Maar ook vis stomen gaat heel gemakkelijk én snel. Het voordeel van stomen is dus dat het heel gezond is. Dat komt omdat je voor de bereiding […]

Beste messenset

Beste messenset

In dit artikel zochten we uit wat wij de beste messenset vinden. Toen wij begonnen met koken gebruikte we in eerste instantie goedkopere, kleine messen om te snijden. Op TV zagen we de chefs met mooie messen feilloos een ui snipperen of paprika mooi in blokjes snijden. Met dat kleine […]

mosselen

Mosselpan – Welke mosselpan kopen?

Mosselen zijn echt een Nederlandse traditie bij veel gezinnen. We zijn dol op de smaak van de mossels. De mossels die we hier eten komen voornamelijk uit de Waddenzee of uit Zeeland (Oosterschelde). Iets wat het een mooi lokaal product maakt. De mossel is vooral bekend in de zomermaanden, maar […]

Beste koffiemolens

Een goede kop koffie begint met goede bonen en een goede maling. Natuurlijk kan je vooraf gemalen bonen kopen, maar het malen van de bonen vers uit de koffiemolen is veel smaakvoller. Door het vooraf malen van de bonen gaan er oliën en aroma’s uit de boon. Dit heb je […]

lenteui

Top 5 bakboeken

Zoals jullie weten houden wij enorm veel van koken en experimenteren met kruiden. Bij bakken heb je dat laatste wat minder nodig, maar ondanks dat vinden we het echt enorm leuk om af en toe iets lekkers te bakken. Van een heerlijke oudhollandse appeltaart tot een geweldige cheesecake! Met bakken […]

7 Vegetarische top kookboeken

Vegetarische kookboeken zijn steeds populairder aan het worden. Yotam Ottolenghi wint sterk aan populariteit en samen met o.a. het kookprogramma 24Kitchen kiest men steeds vaker bewust voor een vegetarische maaltijd. In de Nederlandse keuken is het vlees of vis het ster in het gerecht. Met deze 7 leuke en afwisselende […]

Top 5 zomer kookboeken van 2016

We bladeren graag in diverse kookboeken om inspiratie op te doen voor recepten en om meer te leren over koken. Ook merken we dat lang niet alle kookboeken even goed zijn, daarom hebben we een mooi lijstje met 5 top kookboeken voor de zomer gemaakt. Daarin natuurlijk ruimte voor seizoensgerechten […]

uien

Ui

Iedereen weet wel wat uien zijn. In bijna ieder gerecht vind je hem wel terug. Maar hoe zit het nou eigenlijk, welke soorten heb je en hoe gebruik je het. Ui behoort tot de familie “Allium” daaronder vallen ook prei, knoflook en bieslook. Je kunt ui goed bewaren, op een […]

knoflook

Knoflook

Knoflook behoort tot de uienfamilie, ook wel “Allium” genoemd. Net als uien groeien de bollen van de knoflook onder de grond. In de Mediterraanse keuken wordt knoflook alom gebruikt. In de Noord-Europese keuken is dit een stuk minder. Wij zijn er gek op en gebruiken het in bijna elk van […]

Eieren

Eieren, je hebt ze bijna in ieder gerecht wel nodig en ook in veel sauzen en andere dingen zit ei verwerkt. Als je er allergisch voor bent kan ik me dan ook voorstellen dat je heel beperkt bent in je keuze. Maargoed daar gaat deze blog niet over, wat kan […]

Mexicaanse BBQ

Toen wij het weerbericht afgelopen week zagen kregen wij gelijk de kriebels, BBQ-kriebels! Allebei vinden we het heerlijk om lekker te BBQ’en, lekker met vrienden in het zonnetje met een biertje en heerlijk eten. We begonnen deze zaterdag dan ook al vroeg met de voorbereidingen. Voor een BBQ zijn toch altijd […]