Home » Blog » Pagina 2

Blog

Kook en Kruid blog

Oliebollen

Wat is er nou niet lekkerder dan op oudjaarsdag zelf de lekkerste oliebollen bakken. Net warm uit de pan zijn ze nog het allerlekkerst! Heel leuk om te doen en ik weet zeker dat je je familie en vrienden er ook blij met zal maken. Snijd de appel in hele […]

messen slijpen

Aanzetstaal of slijpstaaf kopen?

Het gebruik van een aanzetstaal of slijpstaaf wordt vaak aanbevolen door koks en professionals, maar waarom is dat? Ik hoorde ooit een mooie metafoor die ik graag met jullie deel; Een aanzetstaal (of slijpstaaf) is net als het poetsen van je tanden, dat doe je dagelijks. Het slijpen van je […]

sous vide apparaat

Sous-vide | Welke Sous-vide koker kopen?

Sous-vide is een relatief nieuwe kooktechniek waarbij je door middel van het ‘koken’ van ingrediënten het vlees bereid. Het unieke hieraan is dat de watertemperatuur constant op een bepaald aantal graden blijft. Hierdoor kun je heel precies je vlees, groente of vis bereiden. Deze vorm van koken wordt ook wel […]

snijplanken

Welke messenslijper?

Als je mooie, luxe messen thuis hebt wil je natuurlijk dat deze goed scherp blijven. Het zou een utopie zijn als je messen altijd scherp blijven. Daarom is goed onderhoud erg belangrijk. Er zijn messen die minder onderhoud nodig hebben dan andere, maar de meeste keukenmessen moeten regelmatig geslepen worden. […]

Top 5 kerst kookboeken

De Top 5 kookboeken voor kerst! Tijdens de feestdagen zetten we allemaal natuurlijk het liefst een feestelijk en heerlijk gerecht op tafel voor de hele familie. Wij proberen altijd met kerst iets speciaals op tafel te zetten en te zorgen dat alles er zo mooi en feestelijk mogelijk uitziet. Toch […]

pastamachine

Review: Gefu Pasta Parfetta pastamachine

Een tijd terug hebben wij een pastamachine aangeschaft omdat we beide grote fans zijn van de Italiaanse keuken. Het zelf maken van pasta kan dan eigenlijk niet ontbreken! Het voordeel van het maken van je eigen pasta is dat je zelf kunt bepalen hoe je het deeg bereid. Daarmee bepaal […]

airfryer

Review: goedkope Airfryer – Tristar Crispy Fryer XL

De Tristar Crispy Fryer XL, officieel de Tristar FR-6990 genaamd, is een goedkope airfryer. De airfryer is vergelijkbaar met die van Philips, maar ongeveer de helft goedkoper. Het is daarmee een stuk betaalbaarder voor mensen met een kleiner budget. De vraag is; werkt deze airfryer net zo goed? We hebben […]

zalm stomen met tomaat, dille en citroen

Stomen

Stomen, een hele gezonde manier om je gerecht te bereiden. Stomen werkt vooral goed bij wat zachtere groenten zoals broccoli, peultjes of asperges. Maar ook vis stomen gaat heel gemakkelijk én snel. Het voordeel van stomen is dus dat het heel gezond is. Dat komt omdat je voor de bereiding […]

mosselen

Mosselpan – Welke mosselpan kopen?

Mosselen zijn echt een Nederlandse traditie bij veel gezinnen. We zijn dol op de smaak van de mossels. De mossels die we hier eten komen voornamelijk uit de Waddenzee of uit Zeeland (Oosterschelde). Iets wat het een mooi lokaal product maakt. De mossel is vooral bekend in de zomermaanden, maar […]

Beste koffiemolens

Een goede kop koffie begint met goede bonen en een goede maling. Natuurlijk kan je vooraf gemalen bonen kopen, maar het malen van de bonen vers uit de koffiemolen is veel smaakvoller. Door het vooraf malen van de bonen gaan er oliën en aroma’s uit de boon. Dit heb je […]

lenteui

Top 5 bakboeken

De 5 beste bakboeken Zoals jullie weten houden wij enorm veel van koken en experimenteren met kruiden. Bij bakken heb je dat laatste wat minder nodig, maar ondanks dat vinden we het echt enorm leuk om af en toe iets lekkers te bakken. Van een heerlijke oudhollandse appeltaart tot een […]

Top 5 zomer kookboeken van 2016

We bladeren graag in diverse kookboeken om inspiratie op te doen voor recepten en om meer te leren over koken. Ook merken we dat lang niet alle kookboeken even goed zijn, daarom hebben we een mooi lijstje met 5 top kookboeken voor de zomer gemaakt. Daarin natuurlijk ruimte voor seizoensgerechten […]

uien

Ui

Iedereen weet wel wat uien zijn. In bijna ieder gerecht vind je hem wel terug. Maar hoe zit het nou eigenlijk, welke soorten heb je en hoe gebruik je het. Ui behoort tot de familie “Allium” daaronder vallen ook prei, knoflook en bieslook. Je kunt ui goed bewaren, op een […]

knoflook

Knoflook

Knoflook behoort tot de uienfamilie, ook wel “Allium” genoemd. Net als uien groeien de bollen van de knoflook onder de grond. In de Mediterraanse keuken wordt knoflook alom gebruikt. In de Noord-Europese keuken is dit een stuk minder. Wij zijn er gek op en gebruiken het in bijna elk van […]