We bladeren graag in diverse kookboeken om inspiratie op te doen voor recepten en om meer te leren over koken. Ook merken we dat lang niet alle kookboeken even goed zijn, daarom hebben we een mooi lijstje met 5 top kookboeken voor de zomer gemaakt. Daarin natuurlijk ruimte voor seizoensgerechten […]
Blog
Kook en Kruid blog
Ui
Iedereen weet wel wat uien zijn. In bijna ieder gerecht vind je hem wel terug. Maar hoe zit het nou eigenlijk, welke soorten heb je en hoe gebruik je het. Ui behoort tot de familie “Allium” daaronder vallen ook prei, knoflook en bieslook. Je kunt ui goed bewaren, op een […]
Knoflook
Knoflook behoort tot de uienfamilie, ook wel “Allium” genoemd. Net als uien groeien de bollen van de knoflook onder de grond. In de Mediterraanse keuken wordt knoflook alom gebruikt. In de Noord-Europese keuken is dit een stuk minder. Wij zijn er gek op en gebruiken het in bijna elk van […]
Eieren
Eieren, je hebt ze bijna in ieder gerecht wel nodig en ook in veel sauzen en andere dingen zit ei verwerkt. Als je er allergisch voor bent kan ik me dan ook voorstellen dat je heel beperkt bent in je keuze. Maargoed daar gaat deze blog niet over, wat kan […]
Mexicaanse BBQ
Toen wij het weerbericht afgelopen week zagen kregen wij gelijk de kriebels, BBQ-kriebels! Allebei vinden we het heerlijk om lekker te BBQ’en, lekker met vrienden in het zonnetje met een biertje en heerlijk eten. We begonnen deze zaterdag dan ook al vroeg met de voorbereidingen. Voor een BBQ zijn toch altijd […]