Curry kan op vele manieren gemaakt worden. Iedere regio, familie of land heeft z'n eigen variant. Dit is mijn variant van de gele curry. Een smaakvolle en simpele versie. In dit gerecht heb ik gekozen voor wortel, doperwten en boontjes als groenten. Andere, stevige, groenten zoals courgette of pompoen zijn ook mogelijk.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rijst
- 2 kipfilets
- 1 rode peper
- 200 gr sperziebonen, in stukken van 1,5 cm
- 1/2 winterpeen, in kleine blokjes
- 2 tl kurkuma
- 3 tl gemalen komijn
- 1 el ketjap manis
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 400 ml kokosmelk
Bereiding gele curry
Bereid allereerst de rijst zoals op de verpakking. Zorg ervoor dat alle groenten, kip en de rest gesneden is. Bij wokken kan het snel gaan! Zorg dat de wokpan goed heet is voordat je de olie erin doet. Als de wok heet genoeg is begin je met het aanfruiten van de ui, samen met de knoflook en het pepertje. Na 2 minuten voeg je de kurkuma, ketjap manis en komijn toe. Laat deze 1 minuut meefruiten. Voeg vervolgens de kip toe. Laat deze aanbraden zodat de smaken goed in de kip gaan zitten. Als de kip rondom is gebakken kun je de kokosroom toevoegen. Zet gelijk het vuur lager. Als de kokosmelk een mooie gele kleur heeft gekregen voeg dan de gekneusde citroengras en groenten toe. Laat het nu op laag vuur 10 minuten staan. Roer regelmatig, anders gaat de kokosmelk schiften. Indien je dat ziet (de kokosmelk krijgt witte puntjes), haal dan snel de wok van het vuur. Als de kokosmelk weer wat is afgekoeld kun je het weer op het vuur zetten.
Als de kip en groenten gaar zijn kun je opdienen!