Home » Gestoomde zalm met asperges

Gestoomde zalm met asperges

Het aspergeseizoen is weer begonnen en het leek me leuk hier wat mee te doen. Daarom heb ik groene asperges gekocht wat zalm en hier een lekkere saus bij gemaakt met dille. Ik heb er voor gekozen gestoomde zalm te maken en heb dit gedaan in de tajine, omdat dit lekker snel en gemakkelijk gaat, maar je kunt ze ook stomen door er 4 pakketjes van te maken met aluminiumfolie en deze in de oven te stomen. Lees mee voor het resultaat.

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 even grote stukken zalmasperges
  • 1 citroen
  • 700 gram groene asperges
  • 150 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 theelepels gedroogde dille (of een bosje verse)
  • 2 eetlepels mosterd (bij voorkeur een niet al te pittige)

Begin met het wassen van de asperges en snij vervolgens de houterige onderkant er vanaf. Verwarm de tajine en doe er wat olijfolie in wanneer deze warm is. Leg op elk stukje zalm een dun plakje citroen, bewaar de rest, doe er daarna wat zout en peper naar smaak op. Verdeel vervolgens de asperges over de bodem van de tajine en leg hier de zalm overheen, schenk vervolgens de wijn eroverheen, zet het vuur laag en doe de deksel op de tajine. Laat het geheel ongeveer een kwartier stomen. Wanneer je geen tajine in huis hebt verwarm je de oven voor op 180 graden en verdeel je de asperges en de zalm over 4 stukjes aluminiumfolie, waar je vervolgens de wijn bij schenkt. Leg de zalmpakketjes vervolgens gedurende een kwartier in de oven.

In de wachttijd kan je beginnen met de saus. Doe hiervoor de yoghurt, honing, dille (fijngesneden wanneer je verse gebruikt) en mosterd in een schaaltje, knijp hierboven de overgebleven citroen uit en roer totdat je een glad mengsel hebt. Dit smaakt heerlijk bij zowel de zalm als de asperges.

Nu is je gerecht klaar om opgediend te worden, eet smakelijk!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*