Wie kent Chicken Tonight niet? Vaak komt dit gerecht regelrecht uit een potje. Wij laten vandaag zien dat dit helemaal niet nodig is! Een makkelijk, smaakvol recept!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 stukken kipfilet
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml rode wijn
- 100 ml water
- 6 eetlepels ketjap
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 2 uien
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 blikje ananas
- 100 gr maïs
- 350 gr rijst
Bereiden
Bereid het koken voor door de paprika en ui in blokjes te snijden. Indien de ananas nog niet in blokjes is gesneden, snijd je deze ook in blokjes (bewaar het vocht). De kipfilets mogen, verrassend, ook in blokjes gesneden worden. Bereid nu de rijst volgens de verpakking. Bak de kip rondom gaar. Als deze gaar is voeg je de bloem toe en bak dit licht mee. Voeg daarna de ketjap, rode wijn en water toe. Als alle vloeistoffen zijn gemengd voeg je de paprika en ui toe. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten staan. Als het kookt zet je het vuur laag. Hierna voeg de de suiker, azijn, tomatenpuree, ananas en maïs toe zodat dit op kan warmen. Op dit moment heb je al een heerlijk gerecht, maar het kan aan de zoete kant zijn. Daarom kun je er nog wat ananassap aan toevoegen. Doe dit naar eigen smaak. Serveer het met de witte rijst en eet smakelijk!
Een heerlijk recept, bedankt!