Home » Recepten » Hoofdgerecht » Gevulde puntpaprika
gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Dit keer koos ik voor een makkelijk te maken gerecht, wat er toch heel lekker en bijzonder uit ziet op tafel. Gevulde
puntpaprika met witte bonen en spinazie als vulling. Soms mag je het jezelf best een keer gemakkelijk maken, dat deed ik deze keer ook en gebruikte een pot witte bonen in tomatensaus, hoef je helemaal niets meer aan te doen, heerlijk! Lees hier hoe je dit lekkere gerecht zelf kan maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 puntpaprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram witte bonen in tomatensaus (pot)
  • 800 gram gehakt
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram feta
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 100 gram geraspte kaas

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Begin vervolgens met het snipperen van de uitjes en de knoflook. Zet als je hiermee klaar bent een grote braadpan op het vuur en laat hierin een beetje olie warm worden. Fruit hierin de ui en de knoflook samen met de koriander en komijn. Doe hierna de gehakt erbij en bak dit rul. Doe wanneer het gehakt gaar is de spinazie erbij (in delen anders past het niet) en roer totdat dit wat geslonken is. Voeg vervolgens de witte bonen in tomatensaus toe. Snijdt de feta in kleine blokjes en voeg ook dit toe aan de braadpan. Laat het geheel even op laag vuur pruttelen en halveer in de tussentijd de puntpaprika's voorzichtig over de lengte en snijdt het grootste deel van het steeltje eraf. Leg deze op een bord.

Haal nu de saus van het vuur en vul met een grote lepel iedere paprika met saus. Strooi hierna de geraspte kaas over het geheel. Zet hierna het bord met de paprika's in de voorverwarmde oven en laat alles in 15-20 minuten gaar worden. Hierna is je gerecht klaar, serveer met wat salade van bijvoorbeeld gemengde sla en stukjes komkommer en een lekkere dressing. Eet smakelijk!

Comments are closed.