Home » Recepten » Nederlandse recepten » Kip kerrie ovenschotel
kip kerrie ovenschotel

Kip kerrie ovenschotel

Een ovenschotel, altijd lekker en gemakkelijk. Ik koos er dit keer voor een kip kerrie ovenschotel. Kip en kerrie gaan altijd heerlijk samen en deze week koos ik voor een combinatie met prei en aardappel. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk staat er dan wel iets moois op tafel.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • ongeveer 8 aardappels (of kant en klare aardappelschijfjes)
  • 2 preien
  • 1 paprika (liefst geel, om bij de kleur van de kerrie te blijven)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • handjevol champignons (ongeveer 5)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel maizena of helder bindmiddel
  • scheutje kookroom
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 100 gram geraspte kaas

Begin met het schillen en koken van de aardappels. Je kunt ze iets korter koken dan je normaal zou doen, omdat ze nog de ovenWin gaan (en ze makkelijker in plakken te snijden zijn als ze iets harder zijn). Spoel de aardappels na het koken af met koud water en laat ze nog even afkoelen. In de tussentijd kan je beginnen met het snijden van de kipfilets, snijdt ze in blokjes van ongeveer 2 cm, strooi er hierna vast wat zout en peper naar smaak over. Snijdt vervolgens de rest van de groenten fijn (leg de gesnipperde ui en knoflook even apart weg).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer alles gesneden is zet je een grote hapjespan (of een andere hogere pan) op het vuur. Doe hier een klontje boter in en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak deze al roerend bruin. Voeg vervolgens de gesneden groente toe en leg kort de deksel op de pan zodat de groenten wat sneller slinken. Begin in de tussentijd vast met het in schijven snijden van de gekookte aardappels. Roer het geheel daarna nog een paar keer door, voeg vervolgens de paprika- en kerriepoeder toe en verkruimel een bouillonblokje boven de pan. Roer ook dit goed door het mengsel heen en voeg daarna wat maizena en een scheutje kookroom toe. Je hoeft verder geen vocht toe te voegen, uit de groente komt namelijk meestal al genoeg vocht vrij. Roer het mengsel nog een paar keer door totdat de saus wat dikker wordt.

Smeer vervolgens een grote ovenschaal in met een beetje boter, beleg de onderkant met wat van de aardappelschijfjes en schep hier vervolgens voorzichtig de saus overheen totdat alles in de ovenschaal zit. Leg vervolgens de overgebleven aardappelschijfjes op de saus en strooi hier de geraspte kaas overheen. Zet de schaal vervolgens nog 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hierna is je gerecht klaar om gegeten te worden, eet smakelijk!

Comments are closed.