Home » Recepten » Herfst » Mexicaanse ovenschotel
Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk een ovenschotel te maken. Het duurt net iets langer dan gewoon koken, maar het ziet er daarna altijd zo heerlijk uit. Ook vind ik het altijd heel handig dat je in de tijd dat je gerecht in de oven staat te pruttelen alvast een lekker wijntje kunt drinken en alle troep die je gebruikt hebt op kunt ruimen, zodat je na het eten heerlijk kan blijven zitten en alleen nog de schaal en de borden af hoeft te wassen. Ideaal, al zeg ik het zelf. Dit keer koos ik voor een ovenschotel met een Mexicaans tintje. Het resultaat: deze heerlijke Mexicaanse ovenschotel!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram gehakt
  • 400 gram kidney bonen
  • 150 gram mais (blikje)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak tortillachips (naturel)
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn

Begin met het snipperen van de ui en de knoflook en het snijden van de paprika en de courgette in blokjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Zet een grote braadpan op het vuur en doe hier een scheutje olie in. Laat dit warm worden en voeg vervolgens de chilipoeder, paprikapoeder, komijn en ui toe. Roer totdat de ui glazig is geworden en voeg vervolgens de gehakt toe en bak dit rul. Voeg wanneer de gehakt mooi bruin geworden is de courgette, paprika en knoflook toe en laat dit een paar minuten mee bakken. Voeg wanneer dit gaar is de kidneybonen, mais en tomatenblokjes toe en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.

Pak een grote ovenschaal en schep hier voorzichtig alle saus in. Steek vervolgens wat tortillachips in de saus en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Voor nog wat extra smaak kan je er nog voor kiezen om wat lepels crème fraîche over de ovenschotel te verdelen, smaakt er ook heel goed bij! Zet de ovenschaal vervolgens gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, hierna is hij klaar om gegeten te worden. Serveer de ovenschotel met de overgebleven tortillachips.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*