Home » Recepten » Herfst » Pastinaak wortel curry
curry wortel pastinaak

Pastinaak wortel curry

Een van de klassieke vergeten groenten; de pastinaak. Vandaag maken we er een lekkere curry van; pastinaak wortel curry. Super simpel, snel en lekker; wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 pastinaken
  • 4 wortels
  • 3 el rode currypasta
  • 1 rode peper (afhankelijk van je currypasta)
  • 400 ml kokosmelk
  • 350 gr rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook

Bereid de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook en het pepertje fijn. Snijd de wortel in blokjes, schil de pastinaak en snijd deze in even grote blokjes. Verwarm een wok en fruit de knoflook, peper en ui voor een minuut aan. Voeg de currypasta toe en fruit dit ongeveer 3 minuten aan. Als je merkt dat de smaken van de curry los komen kan de kokosmelk erbij. Meng alles goed door elkaar en voeg daarna de wortel en pastinaak toe. Meng alles nogmaals, zet het vuur lager en laat dit 7 minuten staan, roer regelmatig. Na 7 minuten zal je rijst ook klaar zijn. Serveer apart met eventueel een schijfje citroen erbij!

 

Comments are closed.