Truth be told; Vietnamese roots heb ik niet. Ik kwam na wat bladeren online een aantal verschillende Vietnamese stoofgerechten tegen en dat zag er zo lekker uit dat ik zelf ook een beetje met die smaken ben gaan experimenteren. De uitkomst is een gerecht waar wij allebei echt gek op […]
Recepten
Alle recepten en gerechten
Thaise spaghetti bolognese
Een leuke variant op misschien wel de meest iconische spaghettigerecht in de wereld; de Thaise spaghetti bolognese. Door een paar leuke toevoegingen hebben we dit recept helemaal omgetoverd tot een heerlijk aziatisch/italiaans fusiongerecht. Begin met het snipperen van een ui. Daarna kun je verder met het fijnsnijden van de citroengras, […]
Stamppot van zoete aardappel
De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete […]
Tortilla’s uit de oven
Tortilla’s uit de oven, altijd lekker, gemakkelijk en leuk op het bord. Tortilla’s kan je heerlijk met je handen eten, eventueel met een lekkere salade erbij. De bereidingstijd is kort, de wachttijd wat langer, maar dan kan je lekker vast de afwas doen! Verwarm allereerst de oven voor op 100°C. […]
Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommers zijn heerlijk bij pittige gerechten. Het kent z’n oorsprong dan ook in Azië. Het is super makkelijk om te maken, alleen voor de smaak is het lekkerste als je ‘m een nacht (of dag) in de koelkast bewaart. Hoe maak je dit? Nu komt het makkelijke gedeelte; meng […]
Frisse salade
Salades eten wij niet heel vaak, maar toevallig hadden we dit keer een krop ijsbergsla in huis en daar moet je dan natuurlijk wel wat mee doen! Een salade is eigenlijk heel gemakkelijk te maken, omdat je er van alles in kunt doen wat je nog over hebt liggen. Denk […]
Gestoofde pompoen met kikkererwten
Het pompoenseizoen is weer aangebroken! Overal zien we de bekende oranje- en flespompoenen verschijnen. Uiteraard kennen we het meest bekende recept ermee, de pompoensoep. Er zijn echter ook een heleboel andere manieren om pompoen te bereiden. Vandaag maken wij gestoofde pompoen met kikkererwten. Bereiden Wij hebben voor dit gerecht een […]
Homemade Ratatouille
Met al wel een lekker vleesje in huis en nogal wat groente, leek het ons leuk een keer een eigen variant op ratatouille te maken. En dat lukte heel goed! We kennen ratatouille natuurlijk allemaal wel van de Disney film met het muisje, maar het is bovenal een heerlijk stoofgerecht […]
Spinaziepesto kip uit de oven
Al eerder maakten wij kip-pesto uit de oven, echt een aanrader! Daarom wilden we nu ongeveer hetzelfde proberen maar dan met een pesto van spinazie. Jawel, ook dat is mogelijk. Hoe, dat lees je hier. Het eindresultaat was heerlijke spinaziepesto kip uit de oven, hierbij maakten we een variant op […]
Spinaziepesto
Heel eenvoudig, maar oh zo lekker! Naast de andere groene pesto versie, waarbij we basilicum en Parmezaanse kaas gebruiken, is deze versie met spinazie. Rooster de pijnboompitten totdat ze bruin kleuren. Nu komt het eenvoudige van alle ingrediënten in een blender doen en klaar ben je! Mocht het nog te droog zijn, […]
Zoete Chicken Tonight
Wie kent Chicken Tonight niet? Vaak komt dit gerecht regelrecht uit een potje. Wij laten vandaag zien dat dit helemaal niet nodig is! Een makkelijk, smaakvol recept! Bereiden Bereid het koken voor door de paprika en ui in blokjes te snijden. Indien de ananas nog niet in blokjes is gesneden, […]
Spitskool met witte rijst
Soms wil je lekker gekruid en pittig eten zonder lang in de keuken te staan. Dat kan met dit gerecht! Gelukkig heb je nog zelfgemaakte curry in de koelkast liggen, anders kun je deze voorverpakt in de supermarkt of toko halen. Vandaag maken we dus spitskool met witte rijst, lekker! Bereiden […]
Druivencake
Het druivenseizoen is nog in volle gang. De buitendruiven beginnen allemaal net een beetje goed te worden, binnendruiven hebben we al een tijdje. Beide heerlijk! Maar wist je dat je druiven, behalve ze zo te eten ook kunt verwerken in een heerlijke druivencake? Lees hier hoe! Verwarm allereerst de oven […]
Arabische runderstoofpot
Runderlappen eten wij niet zo vaak, omdat dit stoofvlees zo’n lange bereidingstijd heeft. Toch is dat eigenlijk zonde, runderstoofvlees is heerlijk in een lekker stoofgerecht. Het vlees dat na de bereiding zo lekker uit elkaar valt, daar kan niets tegenop! Dit keer een Arabische runderstoofpot, heerlijk en net even wat […]