Home » Recepten » Pagina 9

Recepten

Alle recepten en gerechten

Citroentaart

Citroentaart

Bij onze laatste trip naar Italië hebben we iets lekkers meegenomen; limoncello, een heerlijke Italiaanse limoendrank. Daar moesten we natuurlijk wat lekkers mee maken. Het resultaat is een overheerlijke citroentaart, met als vulling een laag van mascarpone en limoncello. Een lichte en frisse taart. Dit recept bestaat uit twee onderdelen; […]

biefstuk met gegrilde groenten

Biefstuk met gegrilde groenten

Soms verwen je jezelf met een lekker stuk vlees. Een goede kwaliteit biefstuk heeft niet veel extra kruiden nodig, maar geniet wel van wat zout en peper. Vandaag aten we deze lekkere biefstuk met gegrilde groenten (uit de oven), wat aardappeltjes en een super lekkere jus. Bereiden Verwarm de oven […]

tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara

Pasta wordt vaak gegeten met een saus op basis van tomaten, heerlijk natuurlijk, maar soms heb je zin in wat anders. Daarom maakte ik dit keer tagliatelle carbonara, een heerlijke pasta met roomsaus en spekjes. Deze originele pastasaus is machtiger dan andere pastasauzen, waardoor je een kleinere hoeveelheden ingrediënten nodig hebt. […]

eindresultaat

Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous

Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke groentetajine met couscous. Deze zoete groentetajine is zo makkelijk om te maken dat je nauwelijks het idee hebt dat je kookt. Heb je nog geen tajine? Bekijk onze […]

gemarineerde biefstuk met kokosrijst 2

Gemarineerde biefstuk met kokosrijst

Nu ik een zelfgemaakte rode curry had gemaakt, is het natuurlijk wel belangrijk om daar ook lekkere gerechten mee te maken. Bij dit gerecht heb ik de biefstuk ‘s ochtends in de marinade gelegd en ‘s avonds gegeten. Als tegenhanger van de pittige biefstuk kook ik kokosrijst; een frisse variant […]

rode curry met biefstuk af

Rode curry met biefstuk

In opvolging van ook de gemarineerde biefstuk van de zelfgemaakte rode currypasta volgt hier het recept voor een smakelijke rode curry met biefstuk. Bereiden Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de bonen in 1,5 cm stukken en kook deze 2 minuten. Giet daarna af en laat even staan. Snij daarna de biefstuk […]

zelfgemaakte rode curry

Zelfgemaakte rode curry

In warme landen eten ze veel piment eten, zodat ze hun warmte eruit zweten. Wij Nederlanders zijn vaak een stuk milder als het om piment eten aankomt. Zelf ben ik gek op heet eten. Uiteraard kom ik lang niet in de buurt van hun perceptie van piment, maar van een […]

gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Dit keer koos ik voor een makkelijk te maken gerecht, wat er toch heel lekker en bijzonder uit ziet op tafel. Gevulde puntpaprika met witte bonen en spinazie als vulling. Soms mag je het jezelf best een keer gemakkelijk maken, dat deed ik deze keer ook en gebruikte een pot […]

Gewokte Thaise Asperges

Snelle Thaise asperges

Deze super snelle Thaise asperges zijn een genot voor mensen die niet lang in de keuken willen staan, maar wel een heerlijke maaltijd willen hebben. Door de toevoeging van een heerlijke saus maak je hier van deze mini-asperges in een handomdraai een smakelijke maaltijd. Bereiden van de Thaise asperges Begin […]

Eindresultaat

Appel kaneel muffins met krenten

Het is altijd leuk om muffins te maken. De vormpjes hebben vrolijke kleurtjes, de cakejes zijn schattig, het is lekker én het ziet er leuk uit op een presenteerschaal. Muffins zijn ideaal, ze vergen namelijk weinig werk en hoeven niet zo lang in de oven. Dit keer appel kaneel muffins […]

kipsate

Kipsaté

Met het lekkere weer wat voor vrijdag verwacht werd en een barbecue op de planning besloot ik zelf kip te marineren om kipsaté van te maken. Ik koos voor een zoete marinade, maar wel met een beetje pit. Heerlijk, en natuurlijk niet alleen lekker voor op de BBQ mét zelfgemaakte […]

Homemade pindasaus

Ik vind het heerlijk om te barbecueën en pindasaus hoort daar zeker bij, maar wel zelfgemaakte natuurlijk! Pindasaus is ook niet alleen lekker bij het barbecueën, op een stokbroodje of bij de kipsaté, maar is ook een goede combi met bijvoorbeeld nasi! Lees hier hoe je zelf heerlijke pindasaus kunt […]

krokante kip

Krokante kip

Krokante kip een heerlijke zelfgemaakte vervanging voor gewone kipfilet blokjes of kipschnitzels. Het is heel gemakkelijk om zelf krokante kip te maken, er zijn maar weinig ingrediënten voor nodig én het is zo klaar! Verder is dit bijgerecht goed te combineren met bijvoorbeeld rijst en groente, maar ook bij aardappeltjes, […]

Zalm met patat

Gestoomde zalm met artisjokken

Af en toe is het lekker om eens wat nieuws te proberen. Iets wat je niet elke dag eet. Voor ons was dat ditmaal artisjokken, verse wel te verstaan. Natuurlijk hadden we geen idee wat we er mee moesten en hoe we ze moesten zijn bereiden. We zijn begonnen met het […]